Aktiviteter

Arbejdsweekends. Ca. 4 gange om året er der arbejdsweekends. Naturligvis er der tilbagevendende opgaver som at hakke ukrudt, feje fliser etc. Men der kan også være maling af træværk, hovedrengøring af fælleshus, vedligeholdelsesopgaver. Det er nogle af de hyggelige dage i Tingstedet, hvor vi begynder med fælles morgenmad.

Værkstedet. Pasning og pleje af cykler – og hvad der ellers kan laves på et værksted.

Generalforsamlingen. Et af årets højdepunkter. Efter generalforsamlingen kaffe med flødeskumslagkager – flere slags. Leg for børn og især for barnlige sjæle: vikingespil, pointspil, Berlingotræk m.v. Om aftenen et festmåltid.

Juleforberedelse. Fælleshuset skal pyntes, vi bager småkager til kaffen. Den sidste onsdag før jul er fællesspisningen afløst af en julefrokost med masser af mad og drikke.

Kortspil. I vinterhalvåret bruges fælleshuset af en gruppe mænd til kortspil og til løsning af nogle af livets problemer.

Mandetur. Ca. en gang om året tager mændene til et sommerhus. Så mandehygges der i bred forstand.

Torvet om sommeren. Efter fællesspisningen og også på andre dage er torvet med borde og store parasoller et naturligt samlingspunkt for en kop kaffe eller andet til en snak.

Køkkenhaven. Herning Kommune har udlånt et stort stykke jord til os, noget af dette bruger vi til køkkenhave. På frivillig basis bliver der dyrket grøntsager og store mængder af blomster.

Bålpladsen. Det er en tradition, at vi tænder bål Skt. Hans aften. Der bæres borde om til bålpladsen. Et par pølser sammen med en god flaske rødvin er med til at danne en festlig ramme om afbrændingen af årets heks. Sangbøgerne findes frem. Måske holdes der en lille båltale.

Tingstedsfester. Vi er gode til at finde en anledning til at holde en stor fest – måske med over 100 gæster. Vores partytelt sættes på fælleshuset. Maden laves i fælleskøkkenet. Der bestilles live musik. Og så hjælper alle til med at gøre det hele festligt.

Flaget. På fødselsdage og andre mærkedage flages der på den store flagstang.

Gavekassen. Når børnene har fødselsdag og på særlige mærkedage er der en gave. Der synges fødselsdagssang. Hvis der fejres en rund fødselsdag, starter vi dagen med fælles morgenkaffe i fælleshuset.

Forskellige arbejdsopgaver: Tingstedet og omgivelserne passes og vedligeholdes af os selv, så den enkelte eller en gruppe tager ansvar for opgaver efter evne, lyst og kræfter. Det kan fx være: græsslåning, indkøb af basisvarer til køkkenet, udskiftning af pærer, holde affaldsrummet ryddeligt, lave madhold, købe gaver, ansvar for flaghejsning og meget andet.

Comments are closed.